Gauk -15% nuolaidą audiniams! Registruotis.

Interjero tekstilė Jūsų namams!

2020 metų spalva – kokia ji bus?

Kol visi panirę į malonius šventinius rūpesčius, mes jau domimės ir kviečiame domėtis jus, kokia gi bus toji 2020 metų spalva?

„Pantone“ organizacija kiekvienais metais išrenka vieną pagrindinę, dominuojančią spalvą, kuri lyderiauja madoje ir interjere visus metus.

Nors apie 2020 metų spalvą-lyderę vis dar nėra daug kalbama ir rašoma, visgi, Laurie Pressman, „Pantone Color Institute“ viceprezidentė, jau yra išdavusi, kad ateinančių metų spalva bus susijusi su jūra ir jos pakrante – dominuos balinto koralo mėlynumas.

Kasmet „Pantone“ skelbiama metų spalva dažniausiai siejama su gamta, jos pokyčiais, pasaulinėmis problemomis, taip pat su gyvenimo būdu bei laisvalaikiu. Taigi siekiant atkreipti dėmesį į mus supančią gamtą ir į aplinkos problemas, kurios sukelia tokius reiškinius kaip Didžiojo barjerinio rifo nykimą, nuspręsta 2020-ųjų lyderiaujančios spalvos titulą skirti balintų koralų mėlynumui. Beje, šis atspalvis turi sąsajų bei tęstinumą ir su 2019 metų „Pantone“ metų spalva – oranžiniu koralu, kuris spinduliavo šilumą, pabrėžė išskirtinumą, aktyvumą bei gyvybę.

Kaip rašoma tinklalapyje freshome.com, L. Pressman pabrėžė, kad nors 2020 metais melsva užims pagrindinę ir svarbiausią vietą, rusvi atspalviai ir toliau išliks arti lyderių pozicijos. Tikėtina, kad šie du atspalviai – melsvi ir rusvi – bus derinami bei miksuojami. Didelio dėmesio susilauks ir populiari bus smėlinė spalva, vėsūs žalsvi atspalviai. „Spalvų įvairovė, jų maišymas ir derinimas bus vienas esminių dalykų, o vandenyno įkvėptos spalvos sukurs nuotaiką, įneš naujų vėjų ir galbūt įkvėps interjero pokyčiams“, – teigė L. Pressman.

Balinto koralo mėlyna spalva vadinama nepaprasta, ji visiems primena, kaip viskas greitai keičiasi ir siekia šiuolaikinį gyvenimą apjungti su gamtos pasauliu. Tad pasitelkiant šią idėją, nebijokite tos gamtos įsileisti į savo namus ateinančiais metais. Galbūt balinto koralo atspalvis puikiai tiks naujoms užuolaidoms, lovatiesėms, pagalvėlių užvalkalams ar stalo – staltiesių bei servetėlių – dekorui.